فهرست مطالب

مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی - پیاپی 47 (تابستان 1401)

فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی
پیاپی 47 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا حسینی* صفحات 7-29

    کشورهای غرب آسیا بدلیل مواجهه با معضلات امنیتی متنوع، نیازمند سازوکار برون رفت از این وضعیت هستند که ازجمله آن می توان به تاسیس یک رژیم امنیت دسته جمعی اشاره کرد. در این پژوهش تلاش بر این است تا با شناسایی فرصت ها و چالش های فراروی کشورهای منطقه، به این سوالها پاسخ دهیم که رژیم امنیت دسته جمعی چیست و بسترهای ایجاد یک رژیم امنیت دسته جمعی در این منطقه وجود دارد؟ متغیرهای محیطی و عوامل همگرا یا واگرا برای ایجاد چنین رژیمی کدامند؟ برای پاسخ به این سوالات، با استفاده از پارادایم تفسیری و بهره گیری از روش های محیط شناسی و تحلیل مضمون، تلاش شد تا ضمن تحلیل داده ها، مولفه های دخیل در مساله پژوهش تعیین شود. از این رو، هدف اصلی این پژوهش شناخت عوامل موثر، ظرفیت ها و توانایی های کشورهای منطقه در تاسیس یک رژیم امنیت دسته جمعی است. بر این مبنا، تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع توسعه ای- کاربردی است. بررسی اسناد و مدارک و تجزیه و تحلیل محیط ما را به این نتیجه رهنمون می سازد که دستیابی به سازوکار واحد جهت تامین نیازهای امنیتی کشورهای غرب آسیا یکی از اولویت های مهم منطقه ای است و در ایجاد رژیم امنیت دسته جمعی، عوامل واگرا همچون عدم ثبات در سیاست خارجی و رقابت میان کشورهای منطقه، و عوامل همگرا نقش ایفاء می کنند.

    کلیدواژگان: رژیم ها، منطقه گرایی، امنیت دسته جمعی، عوامل هم گرایی و واگرایی، منطقه غرب آسیا
  • عقیل محمدی، سید فضل الله موسوی، مهرداد حلال خور* صفحات 31-56

    گسترش دامنه تاثیرگذاری شرکتهای فراملی، موجب گردیده است که عملکرد این شرکتها همواره مورد توجه حقوق بین الملل قرار گیرد. یکی از حوزه های مورد بحث در مورد این شرکت ها، مساله نقض های زیست محیطی در نتیجه فعالیت های آنهاست. موارد متعدد تخریب و آلودگی محیط زیست توسط این شرکت ها، ضرورت تبیین استانداردهای بین المللی حاکم بر رفتار زیست محیطی آنها و نیز مسیولیت ناشی از موارد نقض را مطرح می نماید. این مقاله با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی به این سوال پاسخ می دهد که در چارچوب حقوق بین الملل، چه قواعدی بر رفتار زیست محیطی متخلفانه ی این شرکت ها حاکم است و مسیولیت بین المللی آنها به چه نحو است؟ فرضیه مقاله این است که اگرچه حقوق بین الملل توانسته است حداقل های زیست محیطی (قواعد حقوقی نرم) را در ارتباط با این شرکت ها تدوین نماید، اما همچنان دو موضوع الزامات زیست محیطی و نیز مسیولیت نقض این الزامات، چالش برانگیز است. از حیث مسیولیت بین المللی بابت نقض تعهدات زیست محیطی هم قواعد عام حقوق بین الملل قابل اعمال است. با توجه اهمیت دریای مازندران و حفاظت از محیط زیست آن، موضوع آلودگی نفتی این دریا توسط شرکت های فراملی طرف قرارداد با جمهوری آذربایجان نیز به عنوان یک موضوع مبتلابه مورد بررسی اجمالی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: شرکتهای فراملی، حقوق نرم، تعهدات زیست محیطی، مسئولیت بین المللی، آلودگی دریای مازندران
  • حجت رستمی، محمدعلی کفایی فر* صفحات 57-84

    ایالات متحده آمریکا در موارد متعددی، خارج از قطعنامه‏ های شورای امنیت ملل متحد، به طور یکجانبه اقدام به تحمیل تحریم‏ هایی در حوزه های مختلف، خاصه حوزه هوانوردی، علیه بسیاری از کشورها، از جمله جمهوری اسلامی ایران نموده است. تحریم در صنعت هوانوردی، ایمنی؛ اساسی‏ ترین عنصر و نیاز مبرم این صنعت را مورد چالش قرار می دهد و به تبع آن آثار جدی بر ژیوپولوتیک منطقه ای می‏گذارد. در نوشتار حاضر دو پرسش مهم مطرح شده است: نخست این که تحریم ‏های هوانوردی ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در پرتو موازین حقوق بین ‏المللی بشر چگونه ارزیابی می‏ شوند؟ دوم این که این تحریم‏ ها چه تاثیری بر ژیوپولتیک هوانوردی در غرب آسیا دارند؟ برای پاسخ به این پرسش‏ ها، نگارندگان با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی بدین یافته ‏ها دست پیدا کردند که در مورد تحریم های هوانوردی با توجه به ارتباط و اتصال مستقیم امر ایمنی هوانوردی با حق حیات، حق امنیت، حق برسلامتی و حق برتوسعه به مثابه حق های بنیادین حقوق بشری که بواسطه اعمال تحریم‏ های هوانوردی ایالات متحده امریکا بر جمهوری اسلامی ایران به طور قطع نقض گردیده، تردید جدی نسبت به مشروعیت تحریم ها وجود دارد و حقوق بین الملل بشر محور که داعیه دار حفظ حقوق انسانی است را با چالش جدی مواجه می نماید. افزون بر آن، این تحریم‏ها سبب شدند تا ایران نتوانند از فرصت‏هایی که ناشی از موقعیت ژیوپولتیک هوانوردی منطقه (غرب آسیا) می‏باشد، به خوبی بهره‏ مند شود.

    کلیدواژگان: تحریم، مشروعیت، تحریم هوانوردی، حقوق بشر، ژئوپولیتیک هوانوردی
  • محمدحسین فتاح پور، مهدی حسین پور*، یوسف محمدی فر، قدرت احمدیان صفحات 85-110

    هدف این مقاله بررسی تاثیر بازاریابی سیاسی بر افزایش مولفه قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است. روش پژوهش، آمیخته اکتشافی ومصاحبه های نیمه ساختاریافته با 10 نفر از خبرگان انجام گرفت و به کمک تحلیل محتوا مقوله ها شناسایی شدند. در فاز کمی پژوهش با پرسش نامه و پیمایش خبرگی میان 46 نفر از جامعه آماری با فرض (N=n) به آزمون مقوله ها با استفاده از نرم افزار SPSS26 اقدام گردید و مقوله ها با آزمون فریدمن رتبه بندی شدند و اعتبار سنجی پرسش نامه در دو بخش روایی و پایایی (آلفای کرانباخ 895/0 محاسبه شد) انجام شده است. طبق نتایج حاصله بالاترین رتبه به تکنیک های مورداستفاده از بازاریابی سیاسی بین الملل با مقدار 5.99 و پس از ان به ضرورت های بهره گیری از بازاریابی سیاسی بین الملل با رتبه 4.64 و شاخص ترین بعد با رتبه 4.11 تعلق دارد. عدم انسجام برنامه ها و استراتژی ها در حوزه بازاریابی سیاسی بین الملل به عنوان محدودیت اول در بهره گیری از بازاریابی سیاسی بین الملل قرار گرفت و موثرترین گفتمان سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در جهت بهره گیری از بازاریابی سیاسی بین الملل، گفتمان تنش زدایی بین المللی با واقع گرایی و هدف مشخص رتبه اول را به خود در گروه گفتمان موثراختصاص داد. در خصوص شرایط و جایگاه حال حاضر کشور نیز جایگاه جمهوری اسلامی ایران ازلحاظ تاریخی و فرهنگی رتبه اول را به خود در این گروه اختصاص داد اما جایگاه کشور ازلحاظ محصولات صادراتی جایگاه هشتم را در به دست آورد.

    کلیدواژگان: بازاریابی سیاسی، قدرت نرم، قدرت هوشمند، سیاست خارجی، جمهوری اسلامی ایران
  • فلوریا خونساری، وحید ریاضی، نصرالله کلانتری صفحات 111-141

    در بین فعالیت‌های ورود به بازارهای بین‌المللی، انتخاب بازارهای هدف یک فعالیت کلیدی و راهبردی محسوب می‌شود و از طرفی تصمیم‌گیری در خصوص انتخاب این‌گونه بازارها کاری پیچیده و مشکل است. در این مقاله سعی شده با بررسی ادبیات موضوعی؛ به هدف اصلی که تدوین چارچوب فرایند ارزیابی و انتخاب نظام‌مند بازارهای هدف صادراتی صاایران است، با شناسایی عوامل موثر بر انتخاب بازارهای هدف و با بهره‌گیری از رویکرد آمیخته(روش توصیفی- تحلیلی) و همچنین انتخاب حجم نمونه آماری هدفمند قضاوتی متشکل از 45 نفر خبرگان حوزه‌ی صادرات، چارچوب یادشده ارایه گردد. روایی پرسشنامه به تایید خبرگان و پایایی نیز با استفاده از آلفای کرونباخ(856/0) محاسبه و تایید شد. نتایج از یافته‌های تحقیق مبین این مطلب است که 65 عامل در انتخاب بازارهای هدف صاایران تاثیرگذار هستند که به‌عنوان محور اصلی چارچوب فرایند ارزیابی نظام‌مند این بازار انتخاب و ارایه شد و در حوزه‌ی تحلیل مصاحبه‌ها، دو دسته عوامل ابلاغی و الزامی سلسله مراتب شامل؛ عوامل بالادستی امنیتی و عوامل امنیتی متحدین کشور احصا شد و به‌عنوان معیارهای غربالگری نهایی در فرایند انتخاب بازارهای هدف لحاظ شدند.

    کلیدواژگان: چارچوب، فرایند، ارزیابی، انتخاب
  • علی علمی، شیوا آزادفدا* صفحات 143-168

    مدیریت منابع انسانی سبز، به عنوان ابزار قدرتمند می تواند سازمان ها را در پیشبرد و کسب اهداف خود یاری رساند. این رویکرد، استفاده صحیح و مناسب از سرمایه انسانی را برای بهبود و ارتقاء اقدامات و فعالیت های سازمان نسبت به مسایل زیست محیطی، درست مصرف کردن منابع، اسراف نکردن منابع و غیره سبب می شود؛ سبز شدن منابع انسانی با ایجاد تصویر ذهنی مثبت از سازمان روز به روز پذیرش و مشروعیت اجتماعی سازمان را افزایش می دهد. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مدیریت منابع انسانی سبز در وزارت ورزش و جوانان انجام شده است. ابزار پژوهش شامل مصاحبه های نیمه ساختارمند و پرسشنامه محقق ساخته ای بود که با توجه به کدهای استخراج شده در قسمت کیفی، طراحی گردید. تجزیه و تحلیل قسمت کیفی با نرم افزار Maxqda، همچنین تجزیه و تحلیل قسمت کمی با نرم افزار SPSS برای تحلیل عاملی اکتشافی و مدل معادلات ساختاری AMOS انجام گرفت. طبق یافته های پژوهش 9 مفهوم و 53 کد نهایی شناسایی و مورد تایید قرار گرفته اند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد، 9 عامل توانسته اند مقدار واریانس بیشتر از واریانس هر معرف را بدست آوردند که بر همین اساس با استفاده از خط مرجع همه عوامل با معنا و مفهوم هستند. همچنین نتایج تحلیل عاملی تایید نشان داد بارهای عاملی بدست آمده بزرگتر از 4/0 بود که نشان دهنده تایید شدن بارهای عاملی می باشد. در نهایت می توان گفت توجه مدیران وزارت ورزش و جوانان به مقوله مدیریت منابع انسانی سبز می تواند در بهبود سازمان و پایداری هرچه بیشتر آن و توسعه آموزش های زیست پایه کمک نماید.

    کلیدواژگان: محیط زیست، الگو، منابع انسانی سبز، وزارت ورزش و جوانان، توسعه پایدار
  • سیده زهرا موسوی* صفحات 169-197

    کارآفرینی اجتماعی یکی از زیرمجموعه های حوزه کارآفرینی بوده و به معنی انجام ماموریت های اجتماعی و انسان دوستانه با فعالیت های کسب وکار است . فعالیت های کارآفرینانه ی اجتماعی به اقدام هایی گفته می شود که ضمن برخورداری از ویژگی های عمومی کارآفرینی یعنی داشتن ماهیت نوآورانه، خلاقانه و کسب وکارانه، جهت گیری اصلی آن ها به جای سود فردی و گروهی، به سوی اهداف اجتماعی نظیر هم آوایی و همبستگی جمعی، مقابله با محرومیت، یاس و درماندگی باشد مهم ترین هدف کارآفرینی اجتماعی پرداختن به یک انگیزه ی اجتماعی (مانند: بهبود انسجام اجتماعی، مبارزه با فقر، دفاع از حقوق بشر یا ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی) است این پژوهش با هدف ارایه این پژوهش با هدف ارایه یک مدل مفهومی یکپارچه شده از سطوح گوناگون عوامل محیطی موثر بر توسعه کارآفرینی اجتماعی، و در راستای پر نمودن خلاء های متعدد وجود داشته در ادبیات این حوزه پژوهشی انجام شده است. روش پژوهش حاضر کیفی بوده و بر مبنای اهداف پژوهش آن، روش تحلیل داده بنیاد با رویکرد کلاسیک (گلیزری) اتخاذ شده است. نمونه آماری پژوهش متشکل از 22 نفر از اساتید محترم رشته کارآفرینی دانشگاه های تهران و دانشگاه های قزوین به دلیل دسترس پذیری و برخی از کارکنان مرتبط با زیرمجموعه معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده است. یافته های تحقیق مدل مفهومی گسترده ای از عوامل محیطی موثر بر توسعه کارآفرینی اجتماعی در سه سطح کلی کلان (ملی و بین المللی)، میانی (سازمانی)، و خرد (فردی) ارایه می کند.یافته های مذکور، همچنین مسیرهای پژوهشی متعددی را برای ادامه مطالعات آتی در این حوزه آشکار می سازد که در انتهای این مقاله به آن اشاره شده است.

    کلیدواژگان: توسعه کارآفرینی، کارآفرینی اجتماعی، مدل یکپارچه، داده بنیاد
  • امیر نیازمند*، ابراهیم ایجابی صفحات 199-224

    در این پژوهش سعی شده است از بین عوامل متعددی که بر موفقیت مدیریت دانش تاثیر دارند، عواملی تعیین گردد که موجب افزایش هم زمان خلاقیت و یادگیری سازمانی در آجا شوند. بنابراین هفت عاملی که با عوامل کلیدی موفقیت خلاقیت و یادگیری سازمانی مشترک می باشند مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش جهت افزایش هم زمان خلاقیت و یادگیری سازمانی در ارتش ج.ا.ایران انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و روش اجرای آن توصیفی- پیمایشی و بر اساس رویکرد تحلیل کمی (معادلات ساختاری) می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل 850 نفر از نخبگان و مدیران و اساتید دانشگاهی در سطح ارتش ج.ا.ایران می باشند که با استفاده از روش کوکران، نمونه ای به حجم 265 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب گردید. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آزمون های آماری و تحلیل مدل معادلات ساختاری، با استفاده از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس و لیزرل انجام شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که از بین تمامی هفت عامل کلیدی موفقیت مدیریت دانش (فرهنگ سازمانی، اشتراک دانش، اختصاص پاداش، فناوری اطلاعات، حمایت مدیریت ارشد، مدیریت منابع انسانی و راهبردهای دانش محور) که موجب افزایش خلاقیت و یادگیری سازمانی می شوند، تنها دو عامل راهبردهای دانش محور و مدیریت منابع انسانی موجب افزایش هم زمان خلاقیت سازمانی و یادگیری سازمانی در ارتش ج.ا.ایران شده است.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، خلاقیت، یادگیری، ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • مرتضی فرش چی، نجلا حریری*، داریوش مطلبی، محمدرضا عباسی فرد صفحات 225-250

    اطلاع رسانی به عنوان یکی از مهم ترین مولفه های شفافیت در قانون گذاری به حساب می آید. لازمه قانون گذاری شفاف، رعایت اصول حقوق دسترسی سریع و آسان ذی نفعان به اطلاعات موجود در نزد نهادهای قانون گذار می باشد. ذی نفعان (حقیقی و حقوقی) برای مشارکت در قانون گذاری باید از روند وضع قوانین و اطلاعات وابسته آن ها آگاهی کامل داشته باشند. فقدان شفافیت از عوامل اصلی بروز فساد و افزایش آن در کشورهاست. هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی اطلاع رسانی شفاف قانون گذاری از طریق دولت الکترونیک است. شاخص ها از ادبیات داخلی و بین المللی استخراج شدند (10 شاخص: مکانیسم افزایش وضوح قوانین و مقررات؛ لزوم ارتقاء مشارکت ذی نفعان در قانون گذاری و...) و برای کدبندی محتوای مصاحبه ها (20 مصاحبه با خبرگان قانون گذاری، سیاست گذاری و علوم ارتباطات) از روش تحلیل مضمون و نرم افزار MAXQDA بر اساس راهبرد نظریه داده بنیاد استفاده گردید و از این مرحله به بعد فرآیند کدگذاری توصیفی و تفسیری شاخص های استخراج شده، آغاز گردید. ضمن کدگذاری، مقوله ها شناسایی شدند که به استخراج الگوی پژوهش کمک کرد. پس از تحلیل محتوا، 48 مفهوم شناسایی و در قالب 10 مقوله جمع بندی شدند و مبنای طراحی الگو قرار گرفتند. پس از طراحی الگو، الگوی نهایی با نرم افزار AMOS طراحی و آزمون شد و اصلاحات لازم در آن انجام گرفت. در الگوی نهایی، روابط در سطح معناداری 001/0 مورد پذیرش قرار گرفت.

    کلیدواژگان: اطلاع رسانی، شفافیت، مشارکت، قانون گذاری، دولت الکترونیک
  • نصیر فولادوند، نیلوفر ایمان خان، تورج مجیبی صفحات 251-280

    شرکت‌هایی که مدل نوآوری باز را اجرا کنند، می‌توانند هزینه نوآوری را کاهش داده و نوآوری-های‌شان را سریع‌تر به بازار ارایه داده و با دگرگونی‌های بازار سازگار شده و با جذب ایده‌های نو در بازار رقابتی جهانی باقی بمانند. هدف اصلی پژوهش، طراحی مدل نوآوری باز در شرکت‌های دانش‌بنیان استان تهران می‌باشد که با روش پژوهش آمیخته انجام شده و در واقع ترکیبی از شیوه-های کیفی و کمی است. سوال اصلی تحقیق این است که؛ طراحی مدل بکارگیری نوآوری باز در شرکتهای دانش بنیان استان تهران چگونه است؟ ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه ساخت‌یافته و نیمه‌ساخت‌یافته با 25 نفر از مدیران، کارشناسان و خبرگان شرکت‌های دانش‌بنیان است که با روش نمونه‌گیری هدفمند (قضاوتی) انتخاب شدند. از طریق مصاحبه با پنل دلفی، 5 متغیر مستقل شامل: تسهیل‌گری، حمایتی، تنظیم‌گری و شناختی–هنجاری و متغیر وابسته بکارگیری موفق نوآوری باز مشخص شد. 4 شاخص اصلی و 35 شاخص فرعی عوامل نوآوری باز در قالب الگوی مفهومی تدوین شد. بخش کمی با توزیع 338 عدد پرسشنامه با استفاده از جدول مورگان از بین2800نفر جامعه آماری به روش پیمایشی صورت گرفته است. بوسیله آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون تحلیل عاملی تاییدی و همچنین بر حسب مدل رگرسیونی و مدل تجربی تحقیق در چارچوب فرضیه چندمتغیره پژوهش، بکارگیری موفق نوآوری باز در شرکت-های دانش‌بنیان استان تهران به افزایش 50% شاخص‌های تنظیم‌گری، افزایش 33 % شاخص‌های شناختی- هنجاری، افزایش 18% شاخص‌های حمایتی و افزایش 27% شاخص‌های میزان تسهیل-گری بستگی دارد.

    کلیدواژگان: مدل، نوآوری باز، شرکت های دانش بنیان، نوآوری
|
  • Mohammadreza Hosseini * Pages 7-29

    West Asian countries faced with a variety of security problems and need a way out of this situation, including the establishment of a collective security regime. In this study, we try to identify the opportunities and challenges facing the countries of the region, to answer the questions: what is the collective security regime and is there a basis for creating a collective security regime in this region? What are the environmental variables and convergent or divergent factors for creating such a regime? To answer these questions, by using the interpretive paradigm and Environmental survey and Content analysis methods , attempts was made to analyze the data to determine the components involved in the research problem. Therefore, the main purpose of this study is to identify the effective factors, capacities and capabilities of the countries in the region in establishing a collective security regime. Based on this, the present study is of a development-applied type in terms of purpose. Examination of documents and analysis of our environment leads us to the conclusion that achieving a single mechanism to meet the security needs of West Asian countries is one of the important regional priorities and in creating a collective security regime, divergent factors such as instability in foreign policy and Competition between countries in the region, and convergent factors such as religious, cultural, social, and geographical affinities play important role.

    Keywords: Regimes, regionalism, Collective security, convergence, divergence factors, West Asia
  • Aghil Mohammadi, Seyyed Fazlollah Mousavi Pages 31-56

    Expanding influence in Transnational corporations made them an attractive international law subjects. One of the most important legal issue of these companies are always the environmental law violations. Multiple violation of the environmental law in the past years, bolded the need to clarity international standards governing their environmental behavior as well as their responsibility for violations. this article uses a descriptive-analytical method to answer the question that in the framework of international law, what are the rules governing the environmental behavior of these companies and what is their international responsibility? In response, it is argued that although international law has been able to establish environmental minimums (soft legal rules) in relation to these companies, the two issues of environmental requirements and the responsibility for violating these requirements are still challenging. In terms of international responsibility for breaches of environmental obligations, the general rules of international law are applicable. Considering the importance of the Caspian Sea and its environmental protection, the issue of oil pollution of this sea by transnational companies contracting with the Republic of Azerbaijan is also briefly examined as an issue.

    Keywords: Transnational Corporations, Soft Law, Environmental Obligations, International Responsibility, Pollution of the Caspian Sea
  • Hojat Rostami, MohamadAli Kafaeifar * Pages 57-84

    The United States has unilaterally imposed aviation sanctions on many countries, including Iran, outside of UN Security Council resolutions. The aviation sanctions challenge safety, which is the most essential element of aviation industry and consequently it has serious effects on regional aviation geopolitics. In this article, two important questions are raised: First, how are US aviation sanctions against the Islamic Republic of Iran assessed in the light of international human rights principals? Second, what impact do these sanctions have on aviation geopolitics in West Asia? To answer these questions; the authors made these findings using a descriptive-analytical method. The direct relationship of the aviation safety with “right to life”, “right to security”, “right to health” and “right to development”, as fundamental human rights, that have been definitively violated by the US aviation sanctions on the Iran, There are serious doubts about the legitimacy of these sanctions and It poses a serious challenge to international human rights. In addition, these sanctions prevented Iran from taking full advantage of the opportunities arising from the aviation geopolitical situation in the region; West Asia.

    Keywords: Sanction, Legitimacy. Aviation Sanctions, human rights, Aviation Geopolitics
  • MohammadHossein Fattahpour, Mahdi Hosseinpour *, Yousof Mohammadifar, Ghodrat Ahmadian Pages 85-110

    The purpose of this article is to investigate the effect of political marketing on increasing the soft power component of the Islamic Republic of Iran. The research method was exploratory mixing and semi-structured interviews with 10 experts and the categories were identified by content analysis. In the quantitative phase of the research, with a questionnaire and an expert survey among 46 people from the statistical population, assuming (N = n), the categories were tested using SPSS26 software and the categories were ranked by Friedman test and the validity of the questionnaire was valid in two parts: validity and reliability. Cronbach's alpha was calculated to be 0.895). According to the results, the highest rank belongs to the techniques used in international political marketing with a value of 5.99, followed by the necessities of using international political marketing with a rank of 4.64 and the most significant dimension with a rank of 4.11. The incoherence of programs and strategies in the field of international political marketing was the first limitation in the use of international political marketing and the most effective foreign policy discourse of the Islamic Republic of Iran to use international political marketing, the discourse of international de-escalation with realism and self-determination. In the effective discourse group. Regarding the current situation and position of the country, the position of the Islamic Republic of Iran in terms of history and culture was ranked first in this group, but the position of the country in terms of export products was ranked eighth.

    Keywords: Political Marketing, soft power, Foreign Policy, Islamic Republic of Iran
  • floria khonsary, vahid riazi, nasrollah kalantari Pages 111-141

    Among the activities to enter international markets, the selection of target markets is a key and strategic activity, and on the other hand, deciding on the selection of such markets is a complex and difficult task. In this article, we have tried to review the thematic literature; The main goal is to develop a framework for the process of evaluation and systematic selection of export target markets of Iran, by identifying the factors affecting the selection of target markets and using a mixed approach (descriptive-analytical method) and also selecting a targeted statistical sample of 45 experts. In the field of exports, the mentioned framework should be provided. The validity of the questionnaire was confirmed by experts and the reliability was calculated and confirmed using Cronbach's alpha0.856).).The results of the research show that 65 factors are influential in selecting the target markets of Iranians, which was selected and presented as the main axis of the systematic evaluation process of this market. Upstream security factors and the security factors of the country's allies were counted and considered as the final screening criteria in the process of selecting the target markets.

    Keywords: Framework, Process, Evaluation, Selection
  • Ali Elmi, Shiva Azadfada * Pages 143-168

    GHRM as a powerful tool can help organizations to advance and achieve their goals.This approach leads to the correct and appropriate use of human capital to improve and enhance the actions and activities of the organization in relation to environmental issues, proper use of resources, not wasting resources, etc. The greening of human resources by creating a positive mental image of the organization day by day increases the acceptance and social legitimacy of the organization.The present study aimed to design a green human resource management model in the Ministry of Sports and Youth.The research tools included semi-structured interviews and a researcher-made questionnaire that was designed according to the extracted codes in the qualitative part.Qualitative part analysis was performed with Maxqda software and quantitative part analysis was performed with SPSS software for heuristic factor analysis and AMOS structural equation model.According to the research findings, 9 concepts and 53 final codes have been identified and approved.The results of heuristic factor analysis showed that 9 factors were able to obtain the amount of variance greater than the variance of each reagent, which is why all factors are meaningful using the reference line. Also, the results of confirmation factor analysis showed that the obtained factor loads were greater than 0.4 which indicates the confirmation of the factor loads.Finally, it can be said that the attention of the managers of the Ministry of Sports and Youth to the issue of GHRM can help improve the organization and its sustainability and the development of basic education.

    Keywords: environment, Model, green human resources, Ministry of Sports, Youth, Sustainable Development
  • Zahra Mousavi * Pages 169-197

    This research is conducted to present a conceptual integrative model of various levels of environmental factors influencing social entrepreneurship development and to fill the multiple gaps that exist in the related literature. Research method was qualitative and based on its purposes, grounded theory with classic approach was applied. Based on accessibility reason, research statistical sample was included 22 of entrepreneurship university (Tehran and Qazvin) teachers and staffs working for the entrepreneurship and job development office in ministry of cooperatives labor and social welfare. Findings presents an extensive conceptual model of environmental factors influencing social entrepreneurship in three),Aforementioned findings also expose multiple research directions for future studies in this research area which is discussed at the end of this article. This research is conducted to present a conceptual integrative model of various levels of environmental factors influencing social entrepreneurship development and to fill the multiple gaps that exist in the related literature. Research method was qualitative and based on its purposes, grounded theory with classic approach was applied. Based on accessibility reason, research statistical sample was included 22 of entrepreneurship university (Tehran and Qazvin) teachers and staffs working for the entrepreneurship and job development office in ministry of cooperatives labor and social welfare. Findings presents an extensive conceptual model of environmental factors influencing social entrepreneurship development in three levels: macro (national and international), meso (organizational), and micro (individual). Aforementioned findings also expose multiple research directions for future studies in this research area which is discussed at the end of this article.

    Keywords: Entrepreneurship, Development, social
  • Amir Niazmand *, Ebrahim Ijabi Pages 199-224

    In this research, it has been tried to determine the factors that increase the creativity and organizational learning in AJA at the same time among the various factors that affect the success of knowledge management. Therefore, seven factors that are common to the key success factors of creativity and organizational learning were examined. The present study aimed to determine the key factors of knowledge management success to increase both creativity and organizational learning in the Army of the Islamic Republic of Iran. This research is descriptive-survey in terms of applied purpose and its implementation method and based on quantitative analysis approach (structural equations). The statistical population of this study includes 850 elites, administrators and university professors at the level of the Army of the Islamic Republic of Iran. Using the Cochran method, a sample of 265 people was selected by stratified sampling. Data analysis was performed through statistical tests and structural equation model analysis using SPSS and LISREL software. The results show that among all seven key factors of knowledge management success (organizational culture, knowledge sharing, reward allocation, information technology, senior management support, human resource management and knowledge-based strategies) that increase organizational creativity and learning , Only two factors of knowledge-based strategies and human resource management have simultaneously increased organizational creativity and organizational learning in the Army of the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Knowledge management, creativity, learning, Army of the Islamic Republic of Iran
  • Morteza Farshchi, Nadjla Hariri *, Dariush Matlabi, Mohammadreza Abbasifard Pages 225-250

    Information is considered as one of the most important components of transparency in legislation. Transparent legislation requires compliance with the principles of the rights of stakeholders to quick and easy access to information available to the legislature. Stakeholders (natural and legal) to participate in legislation must be fully aware of the law-making process and their related information. Lack of transparency is one of the main causes of corruption and its increase in countries. The purpose of this study is to design a transparent model of legislative information through e-government. Indicators were extracted from domestic and international literature (10 indicators: mechanism to increase the clarity of laws and regulations; the need to promote stakeholder participation in legislation, etc.) and to codify the content of interviews (20 interviews with experts in legislation, policy and communication sciences) by analysis The content and software of MAXQDA were used based on the data theory theory strategy and from this stage onwards, the process of descriptive and interpretive coding of the extracted indices began. While coding, categories were identified that helped to extract the research pattern. After content analysis, 48 concepts were identified and summarized in the form of 10 categories and became the basis for template design. After designing the model and collecting data through surveying, the final model was designed and tested with AMOS software and the necessary corrections were made. In the final model, the relationships were accepted at the significance level of 0.001.

    Keywords: Information, Transparency, Participation, Legislation, e-government
  • Nasir Fouladvand, Nilofar Imankhan, Toraj Mojibi Pages 251-280

    Companies that implement the open innovation model can reduce the cost of innovation and bring their innovations to market faster, adapting to market changes and attracting new ideas to the market. Stay global competitive. The main purpose of the research is to design an open innovation model in knowledge-based companies in Tehran province, which is a mixed research method and is in fact a combination of qualitative and quantitative methods. The main research question is; How to design a model for using open innovation in knowledge-based companies in Tehran province? The data collection tool in the qualitative section is structured and semi-structured interviews with 25 managers, experts and experts of knowledge-based companies who were selected by purposive (judgmental) sampling method. Through interviews with the Delphi panel, 5 independent variables were identified, including: facilitator, supporter, regulator and cognitive-normative and the dependent variable of successful use of open innovation. 4 main indicators and 35 sub-indicators of open innovation factors were developed in the form of a conceptual model. The quantitative part was done by distributing 338 questionnaires using Morgan table among 2800 people in the statistical population by survey method. By exploratory factor analysis test and confirmatory factor analysis test and also according to regression model and experimental model of research in the framework of multivariate research hypothesis, successful application of open innovation in knowledge-based companies in Tehran province to increase 50% of regulatory indicators. 33% increase in cognitive-normative indicators, 18% increase in supportive indicators and 27% increase in facilitation indicators depend.

    Keywords: Model, open innovation, knowledge-based companies. innovation